Taizé i Efterårsferien

12-10-2019 00:00 til 20-10-2019 00:00

Broderfællesskabet i Taizé

Denne tilmelding er KUN for medlemmer af KFUM og KFUK og FDF.
Som medlem af KFUM og KFUK kan du ansøge din lokale forening om økonomisk støtte

Hvad er Taizé?
Taizé er et økumenisk fællesskab i Sydfrankrig. Det er både kendt og anerkendt for at være et sted, som åndeligt søgende unge opsøger pga. den dybe og stærke spiritualitet, som hersker der. Ordet økumenisk betyder “tværkirkelig” eller “fælleskirkelig”, og således er der brødre fra hele verden og mange forskellige kirkelige baggrunde samlet dér. Fællesskabet blev stiftet i kølvandet på 2. verdenskrig i 1949. I dag består Taizé af over hundrede brødre med forskellig katolsk og protestantisk baggrund, og de kommer fra mere end tredive lande. Fællesskabet er en "lignelse om fællesskab", som ønsker at udleve et tegn på forsoning mellem splittede kristne og mennesker.
Er det noget for mig?
Unge mennesker er i stadigt stigende antal kommet til Taizé gennem årene. De kommer fra alle kontinenter og tager del i de ugentlige møder.  Et ophold i Taizé er en mulighed for at søge fællesskab med Gud og andre i bøn, sang, stilhed og refleksion. Det er muligt at opdage eller genopdage en indre fred, en mening med livet og en ny ressource i hverdagen. Man kan vælge at deltage i daglige bibelrefleksioner eller gå i stilhed en hel uge. 
Hverdagen i Taizé
Hverdagen i Taizé af præget af at leve under simple forhold, deltage gudstjenester, sang og bøn. Det forventes desuden, at man som besøgende udfører en daglig tjans, som fx rengøring eller madlavning, og deltager i den daglige ‘Bible study’. Der deltager som regel unge fra hele verden, og der er rig mulighed for at blive klogere på egen og andres kristne tro og tvivl.  
Er du nysgerrig på, hvilken slags gudstjeneste, du kan forvente dernede, så har flere kirker i Danmark har til tider Taizégudstjenester.
Læs mere om Taizé på deres hjemmeside: https://www.taize.fr/da

Medlemmer kan muligvis opnå rabat på dette arrangement. Du kan melde dig ind på www.kfum-kfuk.dk/find-forening
Hvis du allerede er medlem, skal du logge ind først: Log ind
Pris: 1.500,00
Antal pladser: 35
Ledige pladser: 12

Tilmeldingen til dette arrangement lukkede 09-09-2019 23:59

Hvor

Broderfællesskabet i Taizé

Hvornår

Fra 12-10-2019 00:00
Til 20-10-2019 00:00

Arrangør

KFUM og KFUK i Danmark
36141533
national@kfum-kfuk.dk